kapitel 1, sid 9

-Är farmor mycket skadad mamma, frågade Kevin mig efter att jag berättat för honom olyckan.

-Ja hon har en lång väg innan hon blir återställd. Hon kommer nog aldrig bli som hon var före olyckan. Men vi ska vara där och hjälpa henne eller hur Kevin.

-Ja det ska vi, vi ska hjälpa henne med allt.

-Absolut ock klarar vi inte av att hjälpa henne med allt så få vi se till att hon får den hjälpen av någon annan.

-Hur mår farfar?

-Han mår sådär, han var väldigt ledsen och nedbruten. Men idag har han läst tidningen för farmor för han är säker på att han hör när han läser för henne.

-Då ska jag läsa Spindelmannen för henne.

-Jag tänkte att du och jag ska hälsa på henne när vi kommer fram.

-Åh tänk om hon ser otäck ut.

-Ja det är nog mycket bandage och så, men läkarna har fixat till henne så bra de bara kan, så det är nog ingen fara. Och jag är ju med dig.

-Pappa då?

-Pappa är nog hos farmor nu, läkarna ville inte att vi skulle vara mer än två åt gången, men vi kan fråga ifall de kan göra att undantag med dig om du vill ha med pappa också.

-Ja det vill jag om det går.

Vi satta och småpratade hela vägen ram till sjukhuset. Max mötte oss utanför.

-Pappa ropade Kevin och sprang mot honom.

-Hej stjärnan ,sa max och svepte upp Kevin i sin famn. Jag har saknat dig.

-Jag har saknat dig och mamma, det var ju därför jag ville åka hem. Mamma sa att vi ska fråga doktorn ifall vi får gå in alla tre tillsammans till farmor. Har du hälsat på henne än pappa?

-Ja jag har varit där en stund, hon har inte vakant än med din farfar säger att hon kramade hans hand lite gran och det är ett bra tecken.

-Jag ska läsa Spindelmannen för henne.

Vi fick läkarens tillstånd att gå in alla tre. Man såg inte så mycket av Eva, mest bandage. Kevin höll hennes hand och berättade vad han hade gjort hos Isak. Max höll min hand, hårt, jag smekte lugnande med tummen över hans hand. Vi såg varandra i ögonen och jag såg oro och smärta i hans blick. Jag önskade att jag kunde sudda ut den blicken om inget annat för en stund. Jag började planera en natt som skulle få han på andra tankar.